Body Balance Reactivation is ontwikkeld door Edith Wiersma-Arts.

Rainbow Riders Ranch

Edith met Phoenix, een van haar eigen paarden.

In 2003 volgde zij de opleiding tot Body Stress Release practitioner in Zuid-Afrika en begon een succesvolle praktijk in Eibergen. Al snel kwam er steeds meer vraag van klanten om ook hun honden en paarden met BSR te helpen.

Paardenopvang Rainbow Riders Ranch

Samen met Arthur, een verlamde blinde hond uit Turkije, die nu weer ‘uit de voeten’ kan.

De eerste jaren heeft Edith geprobeerd de complementaire gezondheidstechniek BSR ook op dieren toe te passen.

Aangezien de basis van BSR, de monitor (die de exacte plaatsbepaling en richting van de impulsen kan determineren) bij dieren ontbreekt en dieren hun gevoelens en ervaringen niet in woorden kunnen vatten, moest Edith op zoek naar een andere wijze van communiceren met het lichaam van vierbeners. Honden en paarden hebben ook nog eens een andere anatomie dan mensen en hun belastbaarheid is van een andere orde. Kortom, het gaat bij dieren allemaal heel anders dan bij mensen.

Rainbow Riders Ranch

Floortje (Belgisch zwart-bont) is een van de 16 geredde paarden van Edith en Hein.

De afgelopen tien jaar heeft Edith haar methode proefondervindelijk ontwikkelend, daarbij de ervaringen met en kennis van andere methoden en geneeswijzen integrerend.

Voor dieren bestaat nu Body Balance Reactivation, voor mensen Body Stress Release.

388488_10151503289316624_1973452375_n

De rug van een paard is lateraal niet flexibel zoals bij de mens of de meeste andere zoogdieren.

De overeenkomsten? Een gezond lichaam wordt bepaald door een optimale communicatie in het lichaam, namelijk een goed functionerend zenuwstelsel. De zenuwen verzorgen de boodschappen tussen de cellen en de hersenen en visa versa. Bij mens en dier lopen de zenuwen door de ruggengraat alvorens te vertakken naar de cellen in het lichaam. De ruggengraat is daarbij speerpunt bij de genezing die door BSR en BBR wordt ingezet.

Ook bij dieren begint het proces van genezing met de start van drie afspraken op de eerste, vierde en elfde dag.

Bij ernstige aandoeningen kan gestart worden met de eerste drie behandelingen op dag een, dag vier en dag zeven. Dit alles in overleg met Edith.

10338793_10203304317480903_824897215782762971_n

Dit is Gladys. Zij gaat daar waar Edith gaat. Een super assistente die ook bij de behandeling van mensen haar steentje bijdraagt. (Zij is een van de 19 honden van Edith en Hein.